Читај ми!

Додик: Без лекција амбасаде САД

Прошло је време када је америчка амбасада у БиХ могла држати лекције о унутрашњој политици, изјавио Милорад Додик.

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је непримерено да америчка амбасада у Босни и Херцеговини било коме држи лекције о питању унутрашње политике.

"Прошло је време када нам је америчка амбасада у БиХ могла држати предавања", рекао је Додик наводећи да "БиХ институционално све више тоне и да је не може спасити ни декларација амбасаде САД".

У изјави новинарима у Рогољима код Градишке, Додик је навео да је у својој ранијој изјави да је "РС држава, а БиХ њен оков", говорио о ситуацији у БиХ и да ниједном речју није споменуо САД.

На те Додикове речи реаговала је амбасада САД-а у Сарајеву, истичући да су његове изјаве нетачне, контрапродуктивне и у супротности са Уставом БиХ и Дејтонским мировним споразумом.

Међутим, он је данас рекао да је "уверен да ово није став званичне америчке политике, већ појединаца из амбасаде".

Из амбасаде САД у БиХ је у петак саопштено да јавне изјаве које доводе у питање територијални интегритет и будућност БиХ не само да су неприхватљиве него су и у супротности са исказаним опредељењем Додика за европске интеграције БиХ.

"Устав БиХ је јасан: Босна и Херцеговина је јединствена држава са два ентитета и три конститутивна народа. Ентитети и њихова овлашсћења постоје као део унутарашње организације и структуре БиХ", подсетили су из амбасаде САД у Сарајеву.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара