Читај ми!

Пахор, спреман за сваки посао

Бивши словеначки премијер Борут Пахор започео кампању за новембарске председничке изборе, желећи да се представи као човек спреман да се прихвати сваког посла. На сајту кампање, Пахор се може видети како помаже радницима да закрпе рупе на путу или при навлачењу чарапа на калуп у фабрици.

До председничких избора у Словенији има још три и по месеца, али је бивши премијер Борут Пахор већ започео кампању кроз коју жели да се представи као кандидат близак људима, спреман да се прихвати сваког посла.

На интернет сајту коју је отворио Пахоров изборни штаб, бивши шеф владе може се видети приликом посета различитим крајевима Словеније, па тако у једној фабрици помаже радницима при навлачењу чарапа на калуп или како у наранџастом комбинезону помаже радницима да закрпе рупе на путу.

Уз фотографију на којој Пахор полаже асфалт према оближњој Аустрији, објављено је да се бивши премијер том приликом добро ознојио, јер је температура врелог асфалта била чак 165 степени.

Пахор ће ових дана у оквиру кампање учествовати у такмичењу натезања конопца које организују једна словеначка и једна хрватска општина. Најављујући тај окршај, он је, у шали, рекао да жели да допринесе победи словеначке стране, али да то неће бити лоше ни за Хрватску јер ће је Словенци конопцем повући према Европској унији.

Званична кампања за пете председничке изборе у Словенији почиње тек месец дана пред изборе, заказане за 11. новембар. Поред Пахора, кандидати су, између осталих, и актуелни председник Данило Тирк и европски посланик Милан Звер.

Пахор је на место премијера ступио пошто су његове социјалдемократе победиле на парламентарним изборима 2008. године, а његовој влади је у септембру 2011. изгласано неповерење усред економске кризе и политичких тензија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара