Читај ми!

Додик: ФБиХ намеће своје проблеме

Република Српска не жели да губи корак у европским интеграцијама због Федерације БиХ, која хронично показује своју неефикасност и неспособност што се рефлектује и на целу БиХ, изјавио председник тог ентитета Милорад Додик.

Председник Републике Српске, Милорад Додик изјавио је да РС не жели да губи корак у европским интеграцијама због Федерације БиХ која своје проблеме намеће као главне проблеме у Босни и Херцеговини.

Годинама уназад Република Српска је једина самоодржива политичко-територијална целина у БиХ, рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.

"Видљиво је да ФБиХ успева да, уз подршку одређених страних структура, своје проблеме наметне као главне проблеме у БиХ, што је основни проблем. Не желимо да решавамо проблеме ФБиХ, нити желимо да имамо штету од тога. Не желимо да губимо корак у европским интеграцијама због ФБиХ", рекао је Додик после сусрета са министарком иностраних послова Кипра Ерато Козаку-Маркулис.

Додик сматра да је криза у Федерацији БиХ перманентна и да је несумњиво заробила целу БиХ, а самим тим има утицаја и на РС када је реч о ефикасности многих пројеката који треба да буду спроведени.

"Та криза не утиче на институционални капацитет и не преноси се у смислу могуће институционалне кризе у РС",  нагласио је председник Српске.

Додик каже да на нивоу БиХ нема коалиције и да може да бира политичке савезнике никад не би изабрао лидере СДП-а Златка Лагумџију или СДА Сулејмана Тихића, али да је БиХ државна заједнице и да су они легално изабрани представници из ФБиХ.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара