Читај ми!

Немачка војска напушта БиХ

Немачка војска се у новембру повлачи из БиХ, јер сматра да су полицијске и војне снаге БиХ способне да саме брину о својој безбедности. Немачки медији оцењују да је том одлуком, без консултација с осталима, Немачка послала важну поруку.

Пошто сматра да су полицијске и војне снаге БиХ способне да саме брину о својој безбедности, Немачка је одлучила да повуче 10 својих војника из Босне и Херцеговине, преносе Независне новине.

Вест је објављена након што је, према писању немачких медија, у јавност процурело тајно писмо немачког министра спољних послова Гвида Вестервелеа и министра одбране Томаса Маицира о ангажману Немачке у БиХ.

Портпарол ЕУФОР-а Стјуарт Кантелоу је за Независне новине инидректно потврдио да је та информација тачна.

"То питање уствари није за ЕУФОР, него пре за немачку владу и немачки народ. Њихова одлука неће имати никакав утицај на наше дневне оперативне активности, јер је њихов војни удео веома мален и на тај начин не може имати утицај на план и мисију коју ЕУФОР обавља", рекао је Кантелоу.

Немачки медији пишу да је ова одлука ипак много озбиљнија, јер постоје велики отпори смањењу страног присуства у БиХ, те да је Немачка овом одлуком, коју је донела без консултација с осталима, послала важну поруку.

Тренутно Немачка у БиХ има десетак војника од укупно 1.200 колико их је ангажовано у ЕУФОР-у у БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво