Читај ми!

Брач, стазама криминала

Због пропасти фирме "Јадранкамен" на Брачу, чланови синдиката те фирме у туристичку понуду тог острва уврстили туру "Брач – стазама криминала". Чланови синдиката најавили и шетњу поред кућа бивших чланова управе предузећа, које сматрају одговорнима за стечај фирме.

На Брачу се појавио нови вид туристичке понуде. Вођа синдиката пропалог предузећа "Јадранкамен" Тончи Дрпић и остали чланови синдиката туристе упознају с криминалом који је упропастио њихову фирму.

Наиме, како чланови синдиката имају обавезу да се једном недељно јављају полицији, одлучили су да искористе дан тако што ће туристе с трајекта упознати са активностима већ пропале фирме.

Међутим, то није све. Дрпић је најавио да ће прошетати поред кућа бивших чланова управе "Јадранкамена" које сматра одговорнима за стечај у фирми, пише интернет портал Индекс

Дрпић и тројица чланова синдиката су под истрагом због позива на отпор, због чега им је и изречена забрана приближавања стечајној управници Анчи Башић на мање од 50 метара.

"Сваких седам дана приређиваћемо овакав протест све док се не укине ова небулозна одлука сплитског суда. Желимо да упозоримо туристе да чувају своје новчанике када долазе на Брач јер је то острво лопова. Приредићемо им туристички обилазак најзначајнијих локација заслужних за пропаст 'Јадранкамена'. По узору на некадашње путеве народне револуције, овај новитет у нашој понуди назвали смо обилазак Брача стазама криминала", наводи Дрпић.

Предузеће "Јадранкамен" пропало је, јер је било оптерећено бројним задужењима, а новац је извучен из фирме. Повериоци, међу њима и радници, потражују готово 220 милиона куна.

Бивши власник Бруно Орешар је под истрагом, а у току је и један судски поступак. За неисплаћивање плата оптужен је бивши директор Ведран Виловић.

Четворица чланова синдиката недавно су приведени због кривичног дела позивања на отпор, али су пуштени да се бране са слободе. Осумњичени су да су од половине маја до краја јуна заједнички позивали на отпор садашње и бивше запослене у "Јадранкамену", као и мештане Пучишћа, где се фирма налази.

Циљ им је био да онемогуће спровођење одлука Трговинског суда у Сплиту и стечајне управнице, а све је кулминирало када су окружили стечајну управницу и нису јој допустили да оде на трајект службеним возилом.

Чланови синдиката сматрају да стечајна управница, као и бивши управник Иво Бућан, одговарају Бруну Орешару. Стечајна управница Анчи Башић, међутим, одговара да све ради по закону.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво