Казна потврђена у последњи час

Поглавару Охридске архиепископије Јовану Вранишковском, само два дана пре истека рока за застаревање, потвређена казна од две и по године затвора. Вранишковски осуђен за утају црквеног новца док је био владика МПЦ.

Апелациони суд у Скопљу потврдио је казну затвора од две и по године за поглавара Охридске архиепископије Јована Вранишковског који је пресудом Основног суда у Велесу осуђен за утају 250.000 евра црквеног новца док је био владика Македонске православне цркве.

Пресуда је донета два дана пре истека рока за застаревање дела зато што је судски поступак био покренут пре тачно десет година и да суд није донео пресуду Вранишковски би био ослобођен.

Одлука Апелационог суда још није стигла до суда у Велесу, али како тврде из Вишег суда, одлука је донета и не може се говорити да законски рок није испоштован.

У међувремену, огласила се и Охридска архиепископија која је на својој интернет страници објавила саопштење да је према важећем закону у Македонији, дело за које је оптужен Вранишковски већ застарело због истека десет година од оптужбе.

Архиепископија подсећа да је архиепископ већ пет месеци у затвору.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара