Читај ми!

Нова позива СНП у Демократски фронт

Лидера СНП-а Срђана Милића, Нова српска демократија позвала да се изјасни о приступању антирежимском Демократском фонту, чије је формирање најавила опозиција. Тиме би се избегла дестабилизација опозиције, сматрају у Нови.

Црногорска опозициона Нова српска демократија (Нова) позвала је лидера најутицајније опозиционе Социјалистичке народне партије (СНП) Срђана Милића да се изјасни да ли жели да буде део антирежимског Демократског фонта, чије је формирање најавила опозиција, и на тај начин спречи дестабилизацију опозиције.

Коментаришући Милићеву изјаву да ће о приступању Демократском фронту разговарати уколико добије званични позив, портпарол Нове Јован Вучуровић је рекао да је крајње време да се Милић "уозбиљи" и буде конкретан у својим политичким ставовима.

"Сигурно нико неће чекати да он својим пренемагањем и одуговлачењем ту идеју покуша да обесмисли", рекао је Вучуровић.

Из Нове подсећају да је бивши црногорски дипломата и универзитетски професор у Риму Миодраг Лекић показао спремност да обави разговоре са свима који желе да буду део демократског фронта, кроз које ће проценити колико је ко озбиљан и спреман да да свој допринос променама у Црној Гори.

Универзитетски професор Филип Ковачевић верује да у СНП-у постоји интересовање за учешће у демократском пројекту који поседује моћ да трансформише Црну Гору у корист већине њених грађана.

Он је подсетио да је, заједно са новинаром Марком Милачићем, у јануару иницирао формирање Савета за демократизацију и да је Милић био сагласан са том идејом.

"Фронт видим као најсврсисходније политичко решење да се постојећа владајућа класа пошаље у опозицију, а поједини њени чланови, за које се у независном правосудном поступку докаже да су промотери и корисници услуга организованог криминала, и у затвор", рекао је Ковачевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво