Место злочина, Скопље

Македонска полиција установила да су петоструко убиство код Скопља починиле најмање три особе, које су пуцале из три аутоматске пушке. Докази из "опела" још на анализама. У току прегледање снимака са свих безбедносних камера у околини. ДНК, за сада, бескористан.

Мотиви и починиоци петоструког убиства које је озбиљно уздрмало стабилност Македоније и осам дана после злочина остају непознати, иако полиција на све могуће начине покушава да направи какав искорак у истрази и утиша критике већ прилично нестрпљиве јавности.

За сада је јасно да су убиство починиле најмање три особе и да је њихова "акција" на обалама Железарског језера трајала десетак минута. Жртве су убијене хицима испаљеним из три аутоматске пушке, највероватјине "калашњикова".

Убице су, затим, са места догађаја побегле тамно-црвеним "опелом", који су оставили у грмљу десетак километара од места злочина. Полиција, наводно, зна ко је и одакле довезао аутомобил у Македонију. Возило није било регистроивано, већ су на њега постављене неважеће таблице.

Македонски истражитељи су са овог возила "покупили" све што могло наликовати доказу, али анализе, бар до сада, нису дале никакав сензационални резултат. Између осталог и јер Македонија, као и већина балканских држава, нема одговарајући базу података са којом би се налази могли упоредити.

У новом покушају да открију идентитет жртава, македонски полицајци већ више од 24 сата прегледају снимке свих сигурносних камера које су могле да "ухвате" починиоце, укључујући бензинске пумпе, банке, приватне куће... 

Анализира се и земља пронађена у шарама гума на "опелу". 

Највећа мистерија, и даље, остаје мотив убица, јер је установљено да су четворица младића, непосредно пред смрт, спаковала пецарошки прибор и спремала се да крену кућама. У том тренутку, на место догађаја стигле су убице. Убиства су извршена у року од десет минута, а пети убијени, ликвидиран је стотињак метара даље.

И он се спремао да иде кући, јер је пртљажник његовог аутомобила био отворен, али је у међувремену чуо пуцње, што га је, у каснијем следу догађаја, коштало живота.

Ипак, македонска полиција је успела да заустави револт Македонаца из Радишана и још неколико места у тој држави и спречи да криза добије још веће размере.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара