Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

После руског напада 400.000 Украјинаца без струје; Кијев дроновима на Брјанску област

Рат у Украјини – 777. дан. Најмање три особе погинуле су у руском нападу на Харков, саопштио је локални званичник. На мети руских дронова била је и Одеса, тврди Кијев. Москва је, са друге стране, пријавила украјинске ударе на Брјанску област. Руски јуришни хеликоптер срушио се изнад Црног мора, код обале Крима, потврдило је руско Министарство одбране. Володимир Зеленски је најавио да војска ради на развоју плана за контраофанзиву на истоку земље, док је критиковао немачког канцелара Олафа Шолца због одбијања да Украјини испоручи ракете "таурус".

После руског напада 400.000 Украјинаца без струје; Кијев дроновима на Брјанску област После руског напада 400.000 Украјинаца без струје; Кијев дроновима на Брјанску област

Након што је поделио на Фејсбуку снимак последица руских удара на Харков, председник Володимир Зеленски је обишао у Харковској области изградњу утврђења.

Украјинцe je упозорио да Русија покушава нападима да истера људе из Харкова и региона.

"Веома је важно ојачати овај правац, руски терористи морају да виде да Харковска област јача“, казао је Зеленски и нагласио да је Харкову потребна снажна одбрана.

На сталне захтеве Кијева да им савезници пошаљу противваздушне системе "патриот" стигао је одговор из Немачке. Дилема је решена.

"Немачка је исцрпла своје залихе система 'патриот' и зато не може да их обезбеди Украјини", поручила је шефица дипломатије Аналена Бербок.

Ако је за утеху, Немачка спрема Кијеву још 20 оклопних возила "мардер".

Америчка влада пребацила је Украјини велику пошиљку заплењеног оружја иранске производње намењеног Јемену.

Управо због наоружавања Кијева западним оружјем, Москва је затражила да седница Савета безбедности Уједињених нација буде одржана 12. априла.

Такође на захтев Русије, на сутрашњем ванредном састанку Главног одбора УН за нуклеарну заштиту разговараће се о нападима на нуклеарку у Запорожју.

Само десет минута након што су представници посматрачке мисије ИАЕА завршили обилазак те нуклеарке, украјински дрон ју је поново напао.

Мира нема ни на видику. Москва потврђује да од Швајцарске није добила позив за мировни самит.

"Наша позиција је добро позната, руска страна га не би ни прихватила", поручују из руске амбасаде у Швајцарској.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво