Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

САД послалe заплењено иранско оружје Украјини; Москва није добила позив Швајцарске за мировни самит

Рат у Украјини – 776. дан. Америчка влада пребацила је Украјини велику заплењену пошиљку оружја иранске производње намењеног Јемену, саопштила је централна команда Сједињених Америчких Држава. Володимир Зеленски упозорава да Русија покушава нападима да истера људе из Харкова и из региона. Швајцарска није послала Русији позив за учешће на мировном самиту о Украјини, али Москва свакако не би учествовала ни да је добила позив, саопштила је руска амбасада.

САД послалe заплењено иранско оружје Украјини; Москва није добила позив Швајцарске за мировни самит САД послалe заплењено иранско оружје Украјини; Москва није добила позив Швајцарске за мировни самит

Жестоке борбе ракетама и беспилотним летелицама поново се воде око највеће европске нуклеарне електране Запорожје, која је под контролом Русије. 

Украјински званичници су саопштили да су најмање три цивила страдала у руском ракетном нападу на индустријско постројење, док руска страна тврди да је оборила украјински дрон изнад крова реактора нуклеарке.

Председник Украјине Володимир Зеленски је, истовремено, изразио забринутост да ће његова земља изгубити рат ако Конгрес САД не одобри војну помоћ Кијеву. 

Зеленски је, такође, упозорио да ће и друге државе бити нападнуте у случају пораза Украјине. 

Са друге стране, потпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да ће планирано немачко војно присуство у Литванији појачати напетости.

Литванија, која се граничи са Русијом и Белорусијом, раније је најавила да ће од 2027. године делимично финансирати трајно стационирање 5.000 немачких војника.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво