Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Путин: Напад на "Крокус" уклапа се у "ширу украјинску кампању застрашивања"; Ракетиран Кијев – има повређених

Рат у Украјини – 761. дан. Одјекују експлозије у Кијеву, а чују се и сирене за ваздушну опасност широм украјинске престонице. Украјински званичници јављају да је 10 повређених, док амбасадорка САД тврди да је Русија напала Кијев хиперсоничним ракетама. Оштећена је и зграда Академије примењених уметности. Борбе беспилотним летелицама, такође, настављају се између Кијева и Москве. Док Русија тврди да је оборила 11 дронова, Украјина наводи да је уништила њих осам.

Путин: Напад на "Крокус" уклапа се у "ширу украјинску кампању застрашивања"; Ракетиран Кијев – има повређених Путин: Напад на "Крокус" уклапа се у "ширу украјинску кампању застрашивања"; Ракетиран Кијев – има повређених

Украјинска војска је саопштила да је током напада на Крим погодила два велика руска десантна брода, центар за комуникацију и другу инфраструктуру коју користи руска морнарица у Црном мору, док Москва тврди да је напад одбијен.

"Одбрамбене снаге Украјине погодиле су велике десантне бродове 'Азов' и 'Јамал', центар везе и неколико инфраструктурних објеката руске Црноморске флоте на Криму“, саопштила је украјинска војска.

Украјински председник Володимир Зеленски навео је да је само у последњих недељу дана у нападима руска војска употребила 700 бомби и 190 пројектила.

Русија је покренула велике ракетне и нападе дроновима широм Украјине, гађајући кључну инфраструктуру, због чега су многи градови делимично остали без струје и грејања.

Већи број енергетских објеката на западу Украјине оштећен је током руских напада претходних дана када је оштећена и највећа хидроелектрана у Украјини – Дњепар. У јучерашњем нападу уништена је и термоелектрана у другом по величини украјинском граду Харкову, због чега се Украјина суочава са тешком енергетском ситуацијом.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво