Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Експлозије у Херсону и Харкову; Кремљ: Не можемо бити поражени на бојном пољу

Рат у Украјини – 627. дан. Експлозије одјекују у Херсону и Харкову, јављају украјински званичници. Украјински генерал Олександр Тарнавски изјавио је да су руске снаге појачале ваздушне нападе на истоку земље. Са друге стране, Кремљ саопштава да Русија не може бити побеђена на бојном пољу. Немачка планира да удвостручи помоћ Украјини следеће године, јавља Ројтерс.

Током јучерашњег дана руске снаге су извеле напад на Кијев, а украјинска војска је саопштила да је помоћу ПВО система "патриот" бранила украјинску престоницу.

Из Кијева је саопштено да су украјинске снаге напале руске позиције 10 пута, као и да је уништена ракета С-400 и погођена два ПВО система.

Тамошње власти су саопштиле и да су руске снаге током дана извеле 41 ваздушни удар, као и 44 напада вишецевним ракетним системима на положаје украјинских трупа и насељена подручја.

С друге стране, начелник руске Брјанске области Александар Богомаз изјавио је да је руска ПВО оборила четири украјинска дрона изнад те области.

Руска противваздухопловна одбрана пресрела је две украјинске беспилотне летелице изнад Смоленске и Московске области, саопштило је руско Министарство одбране.

Украјински министар дигиталне трансформације Михаил Федоров рекао је да је досад уништено осам бродова руске Црноморске флоте.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара