Читај ми!

Кијев: Састанак Путина и Зеленског након битке за Донбас; Русија уводи жути ниво терористичке претње у Курској области

Четрдесет шести дан рата у Украјини. Руске трупе покушавају да успоставе контролу над центром Маријупоља, саопштио је украјински Генералштаб. Министарство одбране Русије објавило је снимак на којем се види испаљивање четири крстареће ракете "калибар" са фрегате Црноморске флоте. За данас договорено девет хуманитарних коридора. Агенција УН за избеглице саопштила да је Украјину од почетка рата напустило 4,5 милиона људи.

Британски премијер Борис Џонсон допутовао је у суботу у Кијев, где се састао са председником Украјине Володимиром Зеленским којем је обећао нови пакет финансијске и војне помоћи.

Даунинг стрит је саопштио да ће Уједињено Краљевство послати 120 оклопних возила и противбродских ракетних система Украјини, дан након што је најављена испорука висококвалитетне војне опреме вредне сто милиона фунти.

Председник Украјине Володимир Зеленски истакао је у интервјуу за немачки дневник Билд да је дијалог са Москвом једини начин за решавање ситуације и да Украјина нема другог излаза, него да седне за преговарачки сто са Русијом.

Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жосеп Борељ рекао је након посете Украјини да ће рат бити добијен на бојном пољу. Нагласио је да ЕУ и даље треба да повећава притисак на Русију.

Потпредседница владе Украјине за европске и евроатлантске интеграције Олга Стефанишина навела је да очекује да Украјина добије статус кандидата за чланство у Европској унији до јуна.

Украјина и Русија су трећи пут размениле заробљенике. Заменица премијера Украјине Ирина Верешчук је саопштила да 12 украјинских војника долази кући, као и да се 14 цивила враћа у Украјину, али није објавила колико је Руса ослобођено.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара