Читај ми!

Вашингтон уводи санкције руским банкама и Путиновим ћеркама; Песков: Русија повукла трупе из региона Кијева

Четрдесет други дан рата у Украјини. Из Маријупоља евакуисано 500 људи у конвоју који је предводио Међународни комитет Црвеног крста. САД уводе санкције руским банкама и Путиновим ћеркама. Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио да је Русија повукла трупе из региона Кијева. Председник Украјине Володимир Зеленски каже да не може да толерише било какву неодлучност Западних земаља о увођењу нових санкција Русији.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да Русија не одустаје од офанзиве у Украјини и да жели да се фокусира на заузимање Донбаса у наредним недељама.

Потпредседница украјинске владе Ирина Верешчук каже да је евакуација из Маријупоља једино могућа пешке или приватним возилима будући да организовани хуманитарни конвоји не могу прићи граду.

"Аутобуси не могу стићи до првог дела пута за евакуацију од Маријупоља, што је скоро 80 километара од града. Једина могућност или ићи пешице или пронађи приватни аутомобил", навела је Верешчукова.

Седницу Савета безбедности Уједињених нација на којој се рапсправљало о ситуацији у Украјини, обележила је оштра расправа између руског и амбасадора Западних земаља.

Украјински председник Володимир Зеленски је оптужио Русију за серију ратних злочина, тврдећи да су после убистава, покушали да сакрију трагове злочина.

Руски амбасадор при УН, Василиј Небензја оптужио је украјинске снаге да "минирају" договоре о успостављању хуманитарних коридора, те да су руски војници само из Маријупоља успела да евакуишу 130.000 људи.

Због наводног злочина у Бучи, више земаља ЕУ, укључујући и Брисел наложиле протеривање руских дипломата. Истовремено, Брисел је спремио пети пакет санкција који предвиђа забрану увоза руског угља.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара