Читај ми!

Шта је са руским резервама злата и девиза

Западним санкцијама замрзнуто је око 300 од укупно 640 милијарди долара вредних руских резерви злата и девиза. Руска централна банка саопштила има резерве од још 132 милијарде долара у јуанима и злату.

Рачунајући на могуће финансијске и геополитичке кризе, Русија је резерве у јуанима и злату повећала на готово половину укупних резерви, саопштила је Централна банка.

Централна банка је саопштила да су контрамерама, које су уследиле након замрзавања руских средстава на Западу, ограничене уплате компанијама из "непријатељских" држава.

Вредност западних улагања у руске компаније процењена је на најмање 134 милијарде долара, али та цифра још није коначна, јер списак фирми и вредност улагања у Русију није комплетиран.

Западни извори, истовремено, тврде да је седам држава замрзло руску имовину у вредности од најмање 284 милијарде долара.

Од јуна до јануара, резерве под контролом руске централне банке повећане су са 585 на 640 милијарди долара, али за сада није познато где се налази тих 55 милијарди долара.

Такође, није јасно на који ће се начин ове мере и контрамере одразити на чињеницу да Русији за наплату током марта долази око 140 милиона долара обавеза према западним финансијским институцијама.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво