Читај ми!

Велики митинг у Москви, Путин цитирао Свето писмо и адмирала Ушакова

Владимир Путин је на великом митингу у Москви рекао да је главни мотив и циљ "специјалне војне операције" руске војске у Украјини заштита Донбаса и "избављење мирних људи од геноцида и страдања", цитирајући речи из Светог писма да "од ове љубави нико нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје".

У говору на митингу одржаном у Москви под називом "За свет без нацизма – за Русију" шеф руске државе истакао је херојство руске војске "током специјалне операције" у Украјини.

Владимир Путин је приметио да се почетак руске "војне операције за заштиту република Донбаса" сасвим случајно поклопио са рођенданом Фјодора Ушакова, познатог војсковође, канонизованог за руског свеца, који никада није изгубио ниједну битку.

"Ове грмљавине ће ићи на славу Русије", цитирао је руски председник речи Ушакова и додао: "Тако је било тада. Тако је и данас. И тако ће увек бити".

Владимир Путин је такође скренуо пажњу на то да је јединство "универзална вредност за све народе и представнике свих вера у Русији".

Најбоља потврда је, према речима председника Русије, како се њени војници боре током војне операције у Украјини.

"Раме уз раме помажу, подржавају једни друге. А ако је потребно, једни друге штите својим телима од метака на бојном пољу. Такво јединство одавно нисмо имали", рекао је руски председник.

Према проценама руских медија више од 200.000 људи дошло је на концерт-митинг, поводом годишњице припајања Крима Русији, на московски стадион "Лужњики".

Током говора Путина маса је повремено скандирала "Русија, Русија!".

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво