Читај ми!

Абрамович на мети санкција - потенцијални купци меркају Челси, навијачи ван себе

Британска влада увела је санкције против још седам руских олигарха. Међу њима је и руско-израелски држављанин Роман Абрамович. Тиме је доведено у питање власништво над перјаницом Премијер лиге - Челсијем.

"На основу новог Закона о привредном криминалу, можемо да уводимо санкције брже него пре, али морамо да имамо јасне доказе да су ти људи повезани са Путиновим режимом. То је установљено", рекао је британски премијер Борис Џонсон.

Продаја карата на Стамфорд бриџу је обустављена. Менаџери Премијер лиге се опрезно саосећају са Челсијем, а навијачи су ван себе.

"Ово је ужасно. Хипокризија највишег реда. Европа дневно Путину плаћа милијарду за руске енергенте. С друге стране финансирају Украјину оружјем. Лудило мора да престане. Санкционисање Абрамовича не мења ништа. Не финансира овај рат он, већ Европа", испричао је Фреди Фремптон, навијач Челсија.

Абрамович би могао да добије посебну дозволу британске владе да прода Челси. Купаца има око двадесетак, а цена се креће око две милијарде фунти.

Одлуке, које ће у наредним данима доносити Роман Абрамович, могле би да послуже као рецепт за даље понашање богатих Руса на Западу.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво