Читај ми!

Русија разматра национализацију 60 западних компанија

Фолксваген, Епл, Икеа, Мајкрософт, Шел, Мекдоналдс, Порше и Тојота налазе се на листи компанија које ће руске власти, највероватније, национализовати и предати на управљање локалном менаџменту, јавља Известија.

Мерама које ће бити предузете када влада и тужилаштво донесу одлуке обухваћено је 60 западних компанија, које су престале да раде у Русији због напада на Украјину.

Одмах након што су те компаније обуставиле рад, руска Иницијатива за заштиту права потрошача затражила је од владе и тужилаштва да предузму одговарајуће мере ради заштите права потрошача.

Предлог да руски менаџери преузму управљање овим компанијама, пишу Известија, подржао је и председник Владимир Путин, наводећи да се "морају штитити права страних инвеститора и партнера који настављају да раде у Русији".

"Немамо од чега да се кријемо. Радићемо са свим страним партнерима који то желе", рекао је Путин.

Суштински, руски руководиоци преузеће управљање над компанијама које су напустиле тржиште те државе и у којима су странци власници најмање 25 одсто капитала.

Путинов портпарол Дмитриј Песков потврдио је да се разматрају различити модалитети национализације, али да за сада нема коначне одлуке.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се