Читај ми!

Предсказање Силвија Берлусконија из 2014: Вратиће се Хладни рат и неће бити гаса

Бивши италијански премијер Силвио Берлускони имао је јасне идеје о међународној политичкој сцени и њеној будућности још 2014. године. Пријатељ руског председника Путина пре осталих је предвидео данашња дешавања, рекавши да ће се вратити Хладни рат, да ће се заледити односи између Истока и Запада те да ће доћи до несташице гаса.

Оно што се дешава је заиста опасно: повратак Хладног рата између Руске Федерације и Запада, мишљења је бивши италијански премијер Силвио Берлускони.

"Све оно што смо Путин и ја урадили између 2001. и 2002. године довело је до тога да се војни арсенали Америке и Русије умање за 50 одсто, они исти који су имали моћ да униште све становнике света чак десет пута", изјавио је Берлускони.

Када је пре осам година руска војска окупирала Крим и полуострво одвојило од Украјине, на референдуму се показало да постоји велики број русофила који су за припајање Русији, али међународна заједница то никада није прихватила и увела је економске санкције Русији.

Према Берлусконију, то је била грешка која је "пробудила успавани понос руске војске, погодила имовину 400 богатих Руса који неће више трошити новац у ЕУ и све више ће продавати своје куће на Западу", изјавио је тада додавши да "не би требало да наставимо са новим пакетом санкција  јер ћемо се тако вратити не само у Хладни већ и у ледени рат – нећемо имати ни руски гас"! 

Берлускони је Путинов пријатељ више од двадесет година, много пута су се срели како приватно тако и институционално.

Данас се Силвио Берлускони не оглашава и није желео да коментарише сукоб између Русије и Украјине. Постоје претпоставке, како пишу италијански медији, да је Берлускони активирао све своје међународне контакте, пре свега оне у Француској и Русији, у нади да ће се вратити дијалог.

Ипак, Берлускони није више у центру политичких дешавања у Италији иако би многи волели да јесте, јер би могао имати кључну улогу у приближавању ставова на путу до мира.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво