Читај ми!

Медведев: Преиспитаћемо односе са државама које уводе санкције, могли бисмо да запленимо имовину страних компанија

Санкције ће нас приморати да преиспитамо односе са државама које су их увеле, као и све међународне споразуме које су потписали људи који су сада под санкцијама, написао је на "Фејсбуку" потпредседник Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев и упозорио да би Русија због санкција могла да заплени имовину страних компанија.

Медведев је на Фејсбуку констатовао да су санкције уведене свим члановима Савета безбедности Русије. Каже да свој статус "пише у паници" али да "дивне забране" неће ништа променити, што, како каже, знају чак и неупућени људи америчког Стејт департмента.

"Одлука о војној операцији у Донбасу неће бити мењана. Биће спроведена у потпуности, док се не постигну сви резултати које је навео руски председник. Ни мање ни више", написао је Медведев.

Каже да је свим паметним људима јасно да су санкције "мит и измишљотина" и да је јасан разлог због којег су уведене.

"То је политичка немоћ, настала из немогућности да се промени курс Русије. То је такође начин да се оправдају срамне одлуке, попут кукавичког бекства из Авганистана", сматра Медведев.

Истиче да санкције могу бити одлична основа да се коначно преиспитају односи са државама које су их увеле, укључујући и прекид дијалога о стратешкој стабилности.

Медведев каже да Русију плаше и блокадама рачуна руских грађана и компанија у иностранству, иако ни он ни чланови његове породице немају рачуне ни било какву имовину у иностранству.

"Одговор би требало да буде прилично симетричан – блокада финансија страних грађана и компанија у Русији. Или можда да национализују имовину свих регистрованих у непријатељским јурисдикцијама, попут САД, Европске уније и неких других англосаксонских држава које учествују у овоме", истакао је Медведев.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара