Читај ми!

Путин позвао украјинске војнике: Узмите власт у своје руке

Председник Русије Владимир Путин позвао је украјинску војску да преузме власт у своје руке и на тај начин обезбеди бољу преговарачку позицију за своју земљу, јављају агенције.

Путин се поново обратио војницима Оружаних снага Украјине.

"Узмите власт у своје руке. Не дозволите неонацистима и ‘бандеровцима’ да користе вашу децу, ваше жене и старце као живе штитове. Могуће је да ћемо се с вама лакше договорити, него с овом бандом која је засела у Кијеву и узела као таоце читав украјински народ", казао је Путин у видео-обраћању током саветовања са сталним члановима Савета безбедности Русије.

Путин је додао и да руска војска сада углавном сукобљава, како је рекао, са националистичким јединицама.

"Нацисти у Украјини делују као терористи, постављају системе за ракетно навођење у Кијеву и Харкову", изјавио је Путин.

Руски председник је рекао и да руска армија током специјалне операције у Украјини испуњава своју војничку дужност успешно, решавајући задатак заштите безбедности и заштите отаџбине.

Путин је нагласио да се основни сукоб у оквиру специјалне операције Русије у Украјини не води против редовне украјинске војске него против националистичких формација.

"Главне борбе руска армија, као што је било и очекивано, не води против регуларних јединица Оружаних снага Украјине, него против националистичких формација које су, као што је познато, непосредно одговорне за геноцид у Донбасу и крв мирних грађана народних република", рекао је Путин током саветовања са сталним члановима Савета безбедности Русије, с којима је разматрао ток специјалне операције.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво