Оскрнављена црква у селу Накло код Пећи

Непознате особе провалиле су и исписале графите у цркви посвећеној Светој Тројици, у селу Накло код Пећи, међу којима су и поруке "Алаху акбар", и на албанском "уклоните ову цркву одавде, само муслимана има ту", "не желимо цркве, желимо џамије".

Црква је спаљена у мартовским нередима 2004. године, њена обнова почела је 2020. године када је очишћена порта и гробље.

Касније је ограђена порта заједно са гробљем, постављена је столарија и урађен је кров на цркви. У овом селу је пре 2004. живело 300 православних Срба, чијом је иницијативом основана црква и започела.

Епархија рашко-призренска изражава дубоку забринутост због најновијег напада на цркву Свете Тројице у селу Накло код Пећи.

"Напади на српске православне храмове на Косову и Метохији се континуирано дешавају и посебно су учествовали последњих месеци. Највећим делом ови напади на цркве и приватну имовину имају етничку и верску позадину, јер су усмерени конкретно против српске заједнице чије присуство некоме очигледно смета", подвлачи се у реаговању Епархије.

среда, 29. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије