МУП формирао Радну групу подршку унапређењу изборног процеса

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова господин Ивица Дачић образовао је Радну групу у Министарству унутрашњих послова за подршку унапређењу изборног процеса у Републици Србији.

У склопу дијалога који се води у Народној скупштини између посланичких група, националних мањина, цивилног сектора и представника надлежних државних органа у вези са унапређењем изборног процеса кроз примену препорука ОДИХР-а, Одбор за уставна питања и законодавство Народне скупштине формирао је Радну групу за унапређење изборног процеса, у чијем раду по позиву учествују и представници Министарства унутрашњих послова, наводи се у саопштењу МУП-а.

Како се наводи, тим поводом, у циљу давања пуног доприноса ефикасности овог процеса, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова господин Ивица Дачић образовао је Радну групу у Министарству унутрашњих послова за подршку унапређењу изборног процеса у Републици Србији.

Задатак Радне групе је да изврши анализу прописа из надлежности Министарства унутрашњих послова, као и анализу ефикасности информационо-комуникационе подршке органима и телима надлежним за спровођење избора, на плану благовремене размене ажурираних података од значаја за изборни процес, а које МУП обрађује у складу са законом.

У зависности од резултата анализе, Радна група ће предложити одговарајуће измене прописа и мере за унапређење ефикасности информационо-комуникационе подршке органима и телима надлежним за спровођење избора, наводи се у саопштењу.

На овај начин Министарство унутрашњих послова потврђује своју посвећеност поштовању начела транспарентности у обављању послова из своје надлежности и давању доприноса остваривању јавног интереса.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара