Ђорђе Микетић искључен из странке Заједно

Странка Заједно је касно синоћ донела одлуку о престанку рада Иницијативног одбора за град Београд. Ђорђе Микетећ, који се налазио на челу Иницијативног одбора, искључен је из странке.

Заједно је претходно одлучила да не учествује на изборима који су расписани за 2. јун 2024. године. 

"Понављамо да странка ЗАЈЕДНО чврсто остаје при усаглашеној одлуци коалиције СПН, коалиције НАДА и Прогласа, потписаној 9.марта, да је потребно испунити минимум услова да би се изашло на изборе и последњој иницијативи ових ентитета, да се у складу са предложеним Уставним законом, сви локални избори одрже на јесен, како би се могле усвојити и применити препоруке ОДИХР-а", наводи се у саопштењу.

Заједно захтева да НСРС усвоји Уставни закон, у тексту који је предложен једногласном одлуком Прогласа и сваке од странака које чине коалиције СПН и НАДА.

"Kако је Ђорђе Микетић донео одлуку да, противно одлуци странке, изађе на предстојеће изборе, његова политика је суштински супротна политици странке у овом кључном питању. Поштујући право свакога да има своје уверење о томе како је најцелисходније борити се за интересе грађана, Заједно је одлуком о искључењу констатовала да не постоји могућност да Микетић настави своју политичку активнст у оквиру странке", наводи се у саопштењу.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво