Читај ми!

Дачић: Данас је дан срама у ПС СЕ, први пут у историји препоручено чланство нечега што није држава

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је данас дан срама у Парламентарној скупштини Савета Европе, будући да је први пут у историји препоручено чланство нечега што није држава и које притом не испуњава основне услове у домену људских права и слобода.

"Данас је дан срама у Парламентарној скупштини Савета Европе. Први пут у историји препоручено је чланство нечега што није држава и које притом не испуњава основне услове у домену људских права и слобода. Напротив, већ 11 година одбија да формира Заједницу српских општина, што је њихова међународна обавеза, спроводи политику терора над српским народом и етничког чишћења", рекао је Дачић након што је у ПС СЕ усвојена препорука да се Приштини одобри да постане члан Савета Европе.

Овом одлуком, истакао је Дачић, наметнутом силом међународних моћника, поткопали су темеље самог Савета Европе и међународног правног поретка.

"О каквом принципу заштите територијалног интегритета ће даље причати, када су нарушили територијални интегритет Србије?", упитао је Дачић.

Србија ће, каже, наставити своју борбу свим снагама, борићемо се да та одлука не буде усвојена на Комитету министара 16. маја, саопштено је из Министарства спољних послова.

"А видећемо и колико вреди реч међународне заједнице коју су дали председнику Александру Вучићу да Косово неће бити примљено у Савет Европе док не формира Заједницу српских општина. Или ће то опет бити лаж", рекао је Дачић.

Петковић: ПС Савета Европе се осрамотила као никад у историји

Парламентарна скупштина Савета Европе осрамотила се као никад у историји, поручио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

"Прихватањем могућности да у чланство Савета Европе буде примљено нешто што није држава, већ сепаратистички режим који свакодневним насиљем над српским народом у себи персонификује све против чега би цивилизован свет требало да се бори, апсурд је постао стварност", навео је Петковић на платформи Икс.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво