Читај ми!

На Брњаку ухапшен Србин из Звечана, којег је пре три године ранила Росу

Срећко Софронијевић из Звечана, којег је пре три године ранио припадник косовске специјалне јединице Росу, ухапшен је на административном прелазу Брњак, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је Срећко Софронијевић, који је ухапшен данас на административном прелазу Брњак, у тренутку хапшења био са супругом.

Након што је Софронијевић са лисицама на рукама, без икаквог образложења, одведен јужно од Ибра, Kанцеларија за KиМ му је обезбедила адвоката, који ће проверити све елементе овог случаја.

Иначе, Софронијевића је 13. октобра 2021. године ранио припадник јединице Росу, која је тада упала на север KиМ, како би изазвала инциденте, наводи Канцеларија.

"Софронијевић се месецима опорављао од последица рањавања, а метак је тада примио док су припадници Росу бацили сузавац у његов комшилук, а он покушао да склони дете. Иако је он мирно наставио да живи у свом дому са породицом, не желећи да напусти север KиМ, данашње привођење наставак је застрашивања и провокација којима је изложен, с циљем да напусти своје огњиште, али и да се пошаље порука српском народу на овим просторима да неће имати мира док год је Kурти на власти", пише у саопштењу.

Канцеларија захтева од међународне заједнице да се укључи и испрати случај ухапшеног Софронијевића, јер, напомињу, Србима на KиМ Приштина не гарантује нити поштује икаква права.

"Наставак терора режима у Приштини"

Српска листа оценила је да је хапшење Софронијевића наставак терора режима у Приштини над српским народом.

"Данашње хапшење нашег суграђанина Срећка Софронијевића од стране Куртијевих полицајаца док је са супругом кренуо пут централне Србије на административном прелазу Брњак, наставак је терора режима у Приштини над нашим народом, али и господином Софронијевићем и његовом породицом", поручују из Српске листе.

Подсећају да је Софронијевића погодила у леђа из ватреног оружја и тешко ранила Куртијева полиција 13. октобра 2021. године у непосредној близини свог породичног дома док је од рафалне паљбе Куртијевих специјалаца покушавао да склони и заштити дете.

"Оптужба за напад на уставни поредак је део плана Аљбина Куртија да се сви виђени Срби протерају са севера Косова и Метохије", истиче се у саопштењу и напомиње да се на листи за хапшење поводом напада на уставни поредак налази више од 80 људи од којих су неки лекари, привредници, политички представници српског народа, директори јавних институција и установа.

"Да парадокс буде већи, уместо да данас породица Срећка Софронијевића и он гледају како се хапси онај који је за мало убио господина Софронијевића октобра 2021. они данас гледају како се неосновано хапси господин Софронијевић за једно од најтежих кривичних дела", истичу представници Српске листе и питају да ли је ово хапшење наставак репресије режима Аљбина Куртија кроз неоснована и произвољна хапшења "каква смо гледали месецима уназад".

Поводом хапшења огласила се и косовска полиција. Заменик командира косовске полиције Ветон Ељшани потврдио је да је ухапшен Софронијевић из Звечана, а сумњичи се, како наводи, за "рушење уставног поретка Косова“.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво