Читај ми!

Честитке поводом Дана државности

Председник Србије Александар Вучић примио је, поводом Дана државности, честитку председника Уједињених Арапских Емирата, шеика Мохамеда бин Заједа ал Нахјана, председнице Словачке Зузане Чапутове, као и председникa Казахстанa Касимa Жомартa Токајевa. Честититку је упутио и комесар Оливер Вархељи.

Част ми је и задовољство да поводом Дана државности Републике Србије Вашој екселенцији упутим најискреније честитке и најлепше жеље за добро здравље и срећан живот, а Влади и народу пријатељске Републике Србије желим даљи напредак и просперитет, наводи се у честитки шеика Мохамеда бин Заједа ал Нахјана председнику Србије.

"Примите изразе искреног уважавања и наклоности“, поручио је председник УАЕ, а пренела Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Чапутова: Односи Словачке и Србије наставиће да се развијају

Председник Вучић примио је честитку и од председнице Републике Словачке Зузане Чапутове, која је изразила уверење да ће “традиционално пријатељски односи Словачке и Србије наставити да се развијају на добробит грађана“.

"Поред активне политичке и све интензивније економске сарадње, њихову основу чине и јаке културне и међуљудске везе, које углавном представља наша бројна словачка национална мањина, која са поносом чува своје културно богатство", нагласила је Чапутова.

Додала је да "Словачка наставља да подржава Србију у њеним интеграционим напорима да се придружи Европској унији“, те пожелела председнику и свим грађанима Србије “добро здравље, мир, стабилност, просперитет и успешан демократски развој".

Токајев: Положај Србије и даље јача у међународној арени

Честитку поводом Дана државности упутио је и председник Републике Казахстан Касим Жомарт Токајев, који је пожелео да "положај Србије и даље јача у међународној арени, на добробит народа Србије".

Председник Токајев је истакао да је сарадња између Казахстана и Србије заснована на традиционалном пријатељству и узајамној подршци, те је изразио наду у скори сусрет са председником Вучићем, како би заједно подигли сарадњу на још виши ниво и "размотрили правце њеног даљег свестраног развоја".

"Користим ову дивну прилику да Вама, господине председниче, пожелим успех у реализацији свих подухвата у вршењу Ваше веома одговорне функције, а пријатељском народу Србије свако добро и просперитет", наводи се у честитки председника Казахстана Касима Жомарта Токајева.

Блинкен: САД цене наше стратешко партнерство са Србијом

Председник Србије Александар Вучић примио је, поводом Дана државности Србије, и честитку државног секретара САД Ентонија Блинкена, који је навео да Вашингтон цени стратешко партнерство са Србијом и радује се јачању билатералних односа.

"У име народа Сједињених Држава, желим да честитам народу Србије Дан државности. САД цене стратешко партнерство са Србијом. Радујемо се јачању наших билатералних односа и неговању стабилније, сигурније и просперитетније будућности српског и америчког народа", навео је Блинкен у честитки.

Указао је да су САД посвећене подршци циљу Србије везаном за чланство у Европској унији и да се радују сарадњи са новом владом Србије и својим европским партнерима како би помогли Србији у испуњавању критеријума за приступање у ЕУ.

"Сједињене Државе охрабрују Србију да спроведе своје обавезе и настави даље путем дијалога под покровитељством ЕУ", саопштио је Блинкен.

Он је истакао да се Сједињене Државе радују даљој економској, сарадњи у области енергетске безбедности и одбрамбеној сарадњи са Србијом. 

"Дубоко ценимо вашу подршку суверенитету и територијалном интегритету Украјине, док наставља да пружа отпор агресорском рату Русије. Учешће Србије у мировним мисијама УН и ЕУ уз снаге САД у мултинационалној мисији Међународних снага и посматрача на Синају, представља пример непроцењиве улоге коју Србија има у јачању мира и безбедности на регионалном и глобалном нивоу", навео је амерички државни секретар. 

Честитао је на успешној кандидатури Србије за домаћина Експо27 у Београду и пожелео "успех у припремама за овај изузетан догађај".

"Народу Србије желим миран и просперитетан Дан државности и годину пред нама", наводи се у честитки државног секретара САД Ентонија Блинкена. 

Вархељи честитао Дан државности

Комесар Европске уније за проширење Оливер Вархељи честитао је Дан државности.

"Србија је земља кандидат за чланство у ЕУ и може да рачуна на нашу пуну подршку на европском путу", написао је Вархељи у честитки.

Херцог: Израел цени снажне билатералне односе са Србијом

Председник Вучић примио је честитку и од председника Израела Исака Херцога који је поручио да Израел цени снажне билатералне односе са Републиком Србијом, те да остају посвећени расту и јачању ових веза у годинама које долазе.

"Радујем се сарадњи са Вама како бисмо наставили да градимо интензивно и проактивно партнерство између наших земаља, на обострану корист наших народа. Још једном, на овај дан славља и поноса, са радошћу упућујем најлепше жеље Вама и грађанима Србије", наводи се у честитки Херцога.

 

четвртак, 16. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара