Читај ми!

Батаљон Националне гарде Ајове стиже на КиМ

Америчка војска послаће додатни батаљон од 33 војника на КиМ, чије се распоређивање очекује у петак, као подршка мировној операцији НАТО-а, преносе медији у Приштини, ппозивајући се на саопштење додајући да ће у мисији остати девет месеци.

Група гардиста из Ајове имаће примарну мисију у извођењу директних ваздушних операција, допуни горива и подршци САД савезницима и локалним безбедносним снагама.

"Међународна мировна мисија коју води НАТО је одржива мисија, која је фокусирана на локалну и регионалну стабилност унутар земље и источне Европе", наводи се у саопштењу.

Од тензија крајем маја на северу, где је дошло сукоба локалног становништва са полицијом, а онда и са војницима Кфора, те инцидента у Бањској, НАТО је појачао своју спремност на административној линији са централном Србијом.

Чланице НАТО-а су од маја месеца појачале међународну војну мисију на Косову за 1.000 војника. Немачка је најавила распоређивање додатних војника за следећу годину, тако да ће мисија Кфор бројати око пет хиљада припадника.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара