Читај ми!

Одржан састанак Бироа за координацију служби безбедности; Дачић: Ситуација стабилна, наставићемо да штитимо правни поредак

У згради Председништва одржан је састанак Бироа за координацију служби безбедности. Шеф Бироа Ивица Дачић поручио је након седнице да је анализирана безбедносна ситуација. Без обзира на бројне изазове који су ових дана били присутни, безбедносна ситуација у Србији стабилна, истиче Дачић. Додао је да ће држава наставити координирано да делује на заштити уставно правног поретка.

Шеф Бироа за координацију служби безбедности Ивица Дачић изјавио је да је на седници анализирана безбедносна ситуација након покушаја демонстраната да насилно уђу у Скупштину града Београда.

"Најоштрије смо осудили акт насилног упада у институције, нису то били политички протести, него покушај насилног освајања власти, упад у Скупштину Града – Стари двор", рекао је Дачић.

"Анализирана је безбедносна ситуација. Закључено је наравно да без обзира на бројне изазове који су ових дана били присутни и без обзира на то што се о овоме говорило већ недељама унапред, о најави ових насилних активности које су пре свега усмерене ка насилном освајању институције и рушењу уставног поретка, да је безбедносна ситуација у Србији стабилна, као и да ће сви елементи система безбедности наставити да координирано делују на заштити уставног поретка", нагласио је Дачић.

Указао је да су најоштрије осуђени насилнички акти.

"Речено је да нису у питању никакви политички протести или активности, да је реч о покушају насилног освајања уласка у институције као што је Скупштина града Београда, да је реч самим тим о покушају насилног рушења уставног поретка Србије", рекао је Дачић.

Наводи да је реакција државних органа била веома суздржана.

"Водећи рачуна да неко себе не представља као жртву. Насиље су употребљавали управо представници оне коалиције које је себе звала да је за Србију против насиља и у том погледу дата је пуна подршка државним органима који су учествовали у одбрани уставног поретка и дата је јасна порука да наслежни државни органи треба да се држе закона, ту мислим на МУП, тужилаштва и да сви буду санкционисани на онакав начин како то закон дефинише", навео је Дачић.

Додао је да држава неће дозволити никакво насиље, нарочито према државним институцијама и према овлашћеним лицима које представљају државу, јер су то тешка кривична дела.

Поручио је и да појединци покушавају да сада себе амнестирају од одговорности наводећи "убачене елементе" за које тврде да су вршили насилничке акте.

Седници Бироа за координацију рада Служби безбедности, како је Дачић навео, присуствовало је осим чланова Бироа. Поред њега били су и шефови безбедносних служби, Безбедносно-информативне агенције, Војнообавештајне агенције и Војнобезбедносне агенције, као и министри унутрашњих послова Братислав Гашић, министар одбране Милош Вучевић, министарка правде Маја Поповић и представници тужилаштва на челу са Загорком Доловац.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво