Читај ми!

Амбасадорка при Унеску: Избор Србије јасан сигнал Приштини да нема подршку за једностране потезе

Тамара Растовац Сијамашвили, aмбасадорка при Унеску, каже за РТС да је трећи узастопни избор Србије за члана Извршног савета јасан сигнал Приштини да нема подршку ни за какве једностране потезе у захтевима за чланство у тој организацији.

Србија је поново изабрана за члана Извршног савета Организације Унеско. Трећи узастопни избор показатељ је угледа наше земље и конструктивног приступа у ком се инстистира на компромису, дијалогу, инклузивности, рекла је Тамара Растовац Сиамашвили.

Додаје да је реизбор Србије јасан сигнал Приштини да нема подршку ни за какве једностране потезе у захтевима за чланство у Унеску.

"Било какав захтев за чланство у организацији би требало да иде преко извршног савета, где ће Србија бити члан. Друго, начин на који смо изабрани је показатељ подршке коју имамо међу чланством, што ће бити јасан сигнал и Приштини. Увек је наравно боље бити унутар неког тела, а не ван, јер имате приступ информацијама и шири маневарски простор за лобирање, а ми имамо многе пријатеље у Унеску", истакла је Тамара Растовац Сијамашвили.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се