Читај ми!

Честитке поводом Дана Копнене војске

Председник Србије Александар Вучић честитао је припадницима Копнене војске 16. новембар - Дан тог вида Војске Србије. Професионалним обављањем војне службе, уз бројна искушења у раду, током протекле године потврдили сте да имате способности и капацитете да успешно реализујете задатке из ваше надлежности, настављајући традицију српске војске и јунака са Колубаре, поручио је министар Милош Вучевић.

"Корачајући стопама јунака који су с непоколебљивом вером и надом тог 16. новембра 1914. године на Колубари јуришали за слободу своје отаџбине, већ пуних 109 година успешно чувате успомену живом, баштинећи традиције вида копнене војске", навео је председник Вучић у честитци.

Истакао је да је Копнена војска, као најбројнији и најопремљенији вид Војске Србије, одличном организацијом, пажљивим одабиром људства и захтевном обуком успева да успешно одговори свим изазовима које собом носе задаци и мисије који су вам постављени, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

"У протеклом периоду припадници ваших јединица доказали су да упркос бројним притисцима и провокацијама којима су били изложени, нарочито приликом обезбеђивања административне линије са Косовом и Метохијом и контроле Копнене зоне безбедности, њихову челичну вољу и висок ниво професионализма у заштити државне територије и грађана Републике Србије, ма где се они налазили, ништа не може сломити", нагласио је Вучић.

Како је навео, у наставку започетих реформи, као кључни чинилац Војске Србије у савременој војној организацији, по мери усвојених, проверених и потврђених међународних стандарда и критеријума, као и до сада, увек ћете имати подршку државе.

"Честитам вам празник, уверен да ћете својим ангажовањем наставити да и убудуће дајете изузетан допринос развоју вашег вида, безбедности сваког грађанина и стабилности Републике Србије у целини", наводи се у честитки председника Вучића.

Вучевић: Настављате традицију српске војске и јунака са Колубаре 

Министар одбране Милош Вучевић упутио је поводом 16. новембра - Дана Копнене војске честитку.

Професионалним обављањем војне службе, уз бројна искушења у раду, током протекле године потврдили сте да имате способности и капацитете да успешно реализујете задатке из ваше надлежности, настављајући традицију српске војске и јунака са Колубаре. 
Показујете висок ниво обучености успешно извршавајући задатке у Копненој зони безбедности, као и у међународном окружењу и доприносите јачању угледа Војске Србије у целини, поручио је Вучевић.

Према његовим речима, захваљујући улагањима Републике Србије, јединице Копнене војске су опремљене савременим наоружањем и војном опремом и сукцесивно јачају људске ресурсе и значајан сте фактор у одвраћању потенцијалног непријатеља

"Јединице из вашег састава пружиле су несебичну помоћ грађанима Србије у санацији штете, након природних непогода које су задесиле нашу земљу и показале да је Војска неодвојива од свог народа. Честитам вам празник, уз жељу да са једнаким успехом решавате изазове који вам предстоје и на тај начин обезбеђујете стабилност система одбране и дајете пун допринос развоју свог вида и Војске Србије", закључио је Вучевић.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво