Читај ми!

Нова рунда дијалога Београда и Приштине завршена у Бриселу без тројног састанка

У Бриселу је одржан састанак делегације Београда, са директором Канцеларије за Косово и Метохију Петром Петковићем на челу, и специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака и његовог тима. Главна тема: израда Статута ЗСО. Лајчак са разговарао и са главним преговарачем Приштине Нова рунда преговора завршена без тројног састанка.

У Бриселу се одржава нова рунда дијалога са Приштином под покровитељством ЕУ. Мирослав Лајчак ће најпре одржати билатералне састанке са делегацијама Београда и Приштине, након чега је предвиђен трилатерални састанак.

Предвиђени су разговори о Статуту ЗСО, енергетици, несталима.

Петар Петковић је раније, након састанка председника Александра Вучића и Мирослава Лајчака у Београду, изјавио да разговори о статуту ЗСО треба да дају одговоре на који начин ће се решити бројна важна питања која се односе на заједницу, а пре свега на који начин ће бити решена извршна овлашћења која ЗСО има, у складу са споразумима који су потписани 2013. и 2015. године.

"То се односи и на здравство, школство, просторно планирање и сва друга важна питања. Београд има пуно право да финансира све те институције кроз ЗСО", истакао је Петковић.

Две стране су претходнo биле у Бриселу 26. октобра и тада су одржани одвојени састанци председника Вучића и премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија са представницима ЕУ.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво