Читај ми!

Мирослав Алексић изабран за председника Народног покрета Србије

На првој изборној скупштини Народног покрета Србије (НПС) Мирослав Алексић изабран је за председника странке, а именован је и остатак председништва. "Сви заједно у НПС будимо политику наде и нашим програмом можемо да учинимо да године пред нама буду добијене, а не изгубљене", изјавио је Алексић.

Осим што је Мирослав Алексић изабран за председника, на изборној скупштини Народног покрета Србије изабрано је и осам потпредседника, наводи се у саопштењу те странке.

За потпредседнике НПС за наредне три године су изабрани професор социологије Бора Новаковић, пуковник полиције у пензији Славица Радовановић, адвокат Милош Павловић, архитекта Ђорђе Станковић, специјализант за менаџмент јаве управе и локалне самоуправе Ивана Роквић, адвокат Урош Ђокић, доктор правних и економских наука Ана Јаковљевић и доктор специјалиста Предраг Делић.

Како преноси НПС, Алексић је у обраћању рекао да "ситуација у Србији није лака", јер живимо, како каже, "у годинама бујања криминала и корупције, разарању јавних предузећа, распродаји природних ресурса, паду животног стандарда и расту насиља у друштву".

"Власт годинама говори о расту плата и пензија, а ћути о томе да са тим новцем можемо мање да купимо него пре десет година, јер је инфлација у Србији већа него у ратној Украјини", навео је Алексић.

Према његовим речима, у Србији су због "лоше политике режима пољипривредници на ивици егзистенције, млади одлазе из земље, медији су цензурисани и власт генерише насиље мржњу и агресију".

Представио је петогодишњу стратегију, како је навео, "за искорењивање корупције".

"У оквиру које ће се залагати да све афере у последњим деценијама буду правно процесуиране и да сви учесници одговарају, а уз формирање посебног јавног тужилаштва за борбу против корупције, тужилачко-правосудне полиције и спровођење ветинга, односно односно преиспитивање имовине и потенцијалне везе са криминалом руководиоца у правосуђу", наводи се у саопштењу.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво