Читај ми!

Билчик: Проширење приоритет, Фон дер Лајен јасно рекла да ЕУ жели Србију

Проширење је приоритет за ЕУ, каже известилац Европског парламента за Србију Владимир Билчик и додаје да је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен током посете Београду јасно поручила да ЕУ жели да се Србија придружи том блоку.

Билчик је рекао да је порука председнице ЕК да ЕУ жели да Србија постане њена чланица, али да Србија мора да уведе промене и испуни одређене ствари, посебно када је реч о усклађивању са спољном политиком ЕУ.

Он је, коментаришући посету председнице ЕК Западном Балкану, оценио за Гардијан да је упућена врло јасна порука Београду и Приштини о нормализацији односа.

"Оно што је врло јасно је да је проширење велики приоритет за ЕУ. То је главни политички приоритет Уније какав до сада нисмо видели годинама", рекао је Билчик.

Билчик је оценио и да је време посете Фон дер Лајен од изузетне важности и у том контексту указао на најаву избора у Србији и чињеницу да ће проширење бити главно питање на дневном реду у Бриселу следее недеље.

"Лопта је, такође, у великој мери у рукама наших партнера", рекао је Билчик и нагласио да "партнери морају да се обавежу". Како је додао да је начин на који је ЕУ уједињена око проширења "без преседана".

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво