Читај ми!

Одржан 25. протест "Србија против насиља" у Београду, шетња завршена испред зграде РЕМ-а

Двадесет пети протест под паролом "Србија против насиља", у организацији дела опозиције, одржан је вечерас у Београду. Након окупљања испред Народне скупштине Србије и обраћања народних посланика Срђана Миливојевића и Александра Јовановића Ћуте, грађани су прошетали до зграде Радио-телевизије Србије, а потом и до зграде Регулаторног тела за електронске медије, где је протест завршен.

Како су најавили организатори протеста "Србија против насиља", тема 25. протестне шетње у Београду биће медијски закони и насиље у медијима.

Окупљање грађана је заказано за 18 сати испред Народне скупштине Србије. Након обраћања говорника, колона ће ићи до зграде Радио-телевизије Србије, а онда и до зграде Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ).

Раније данас, у Краљеву је на Тргу срспких ратника одржан протест "Краљево против насиља", у тишини и без музике у знак поштовања према жртвама Другог светског рата.

Активиста Локалног фронта Лазар Милосављевић указао је на проблем загађења ваздуха у Краљеву, за који тврди да је последица урушених институција и опште површности коју актуелна власт промовише већ годинама.

Протести против насиља почели у мају након масовних убистава

Протести под паролом "Србија против насиља" одржавају се у Београду сваког викенда, а почели су у мају ове године након масовних убистава у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару и у селима у околини Младеновца.

Грађани су се и прошле суботе окупили испред Дома Народне скупштине, где су им се обратили представници дела опозиције, након чега је уследила протестна шетња до Републичког јавног тужилаштва. 

Протести против насиља се редовно одржавају и у другим градовима широм земље, а у петак су грађани протестовали у Јагодини, Краљеву и Чачку.

Од раније познати захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националном фреквенцијом, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Незадовољни грађани такође траже смену руководства РТС-а због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.

Захтевају и одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, како наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара