Читај ми!

Борко Стефановић на састанку у Трсту: Важно је да Западни Балкан што пре постане део ЕУ

Председник Одбора за спољне послове Народне Скупштине, Борко Стефановић, учествовао је на састанку председника одбора за спољне послове и шефова делегације у Парламентарној димензији Централно-европске иницијативе у Трсту, током ког су све делегације позвале ЦЕИ и владе чланице Европске уније да заузму јасан став и пруже снажну подршку што скоријем чланству Западног Балкана у ЕУ.

Борко Стефановић је истакао да је важно да Западни Балкан у што краћем року постане део ЕУ и да Унија мора да нађе начин да то учини могућим, наводи се у саопштењу прес службе Народне Скупштине.

"Припрему за пуноправно чланство могуће је постићи до 2030. године и да тај датум представља реалан и остварив циљ, како за кандидате, тако и за Унију", рекао је Стефановић.

У погледу Косова и Метохије, указао је на огроман притисак Приштине и Аљбина Куртија на Србе и да је потребно наћи конкретна решења кроз дијалог Београда и Приштине како би се решили постојећи проблеми, а да расправа о статусу не може да допринесе, јер Београд не може да призна независност Косова и Метохије.

Током заседања, делегација је имала билатералне сусрете са делегацијама Италије, Пољске, Украјине, Словеније, Румуније, Црне Горе и Босне и Херцеговине. На састанцима се разговарало о унапређењу билатералне и парламентарне сарадњи, перспективама проширења Европске уније на Западни Балкан и актуелној ситуацији у Европи и свету.

Конференцију су отворили председница Одбора за спољне послове и одбрану Сената Италије, Стефанија Кракси, председник Одбора за спољне и европске послове Дома посланика Италије, Ђулио Тремонти и генерални секретар Централно-европске иницијативе, Роберто Антонионе.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво