Читај ми!

Приштина, Драгиши Миленковићу још два месеца притвора

Драгиши Миленковићу из Кишнице, оптуженом за наводне ратне злочине, судија за претходни поступак у Приштини продужио је притвор за још два месеца, потврдила је његов бранилац адвокатица Јована Филиповић и најавила жалбу одбране на продужење притвора.

"Миленковић је од 21. јуна у пртивору и од тада није саслушан ниједан сведок. Притвор му је продужен за још два месеца како би се предузеле истражне радње. Инсистирамо да се у што краћем року саслушају сведоци тужилаштва, како би се истрага окончала у што пре", пренела је Филиповићева РТС-у.

Подсетила је да правни заступници Драгише Миленковића инсистирају и на сведочењу Аљбина Куртија, премијера у Приштини у својству сведока одбране.

Тужилаштво тврди да је Драгиша Миленковић, бивши затворски чувар у Приштини и Липљану, током рата, од 24. маја до 10. јуна 1999. године, у затвору Приштина и Липљан, у својству службеног лица и у сарадњи са другим службеним лицима, злоупотребио службена овлашћења. 

Он се терети да је учествовао у тучи у кордону затвореника Албанаца који су били пребачени из затвора Дубрава у затворе у Приштини и Липљану.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара