Читај ми!

Драгиши Миленковићу суд у Приштини одредио још два месеца притвора

Суд у Приштини одредио је још два месеца притвора Драгиши Миленковићу, ухапшеном у јуну у Кишници надомак Грачанице, због сумње да је као затворски чувар у притворском центру у Липљану у периоду од 1998. и 1999. године малтретирао затворенике Албанце.

Бранитељка Драгише Миленковића, адвокатица Јована Филиповић, уложила је жалбу на одлуку суда о продужетку притвора.

"Драгиша Миленковић се налази у притвору у Подујеву већ пуних пет месеци, а за све ово време одбрана није обавештена да није предузета ниједна истражна радња у циљу расветљења дела која се Драгиши стављају на терет. Напомињем да је Специјално тужилаштво дужно да поступа у складу са начелом хитности што очигледно не чини јер није саслушан ниједан сведокм а исто је неопходно учинити у току истражног поступка", навела је Јована Филиповић.

Напомиње да је од стране Основног суда у Приштини одбијен захтев одбране да се у својству одбране сведока саслуша косовски премијер Аљбин Курти као посебна истражна могућност са образложењем да ће он моћи да се саслуша у каснијој фази поступка.

Курти је био затвореник у време када је Миленковић радио као чувар у затвору. Одбрана сматра да он мора имати сазнања о евентуалном малтретирању и поступању према затвореницима. Курти је раније потврдио да ће се одазвати уколико га суд буде позвао као сведока.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво