Читај ми!

Полиција саопштила план за обезбеђивање гласања на изборима на северу КиМ

Дирекција полиције у Приштини саопштила је да су њени припадници предузели све радње и мере како би осигурали безбедност и несметано одвијање изборног процеса у северним општинама на Косову и Метохији.

"Сврха ових планирања и координације је спровођење оперативног полицијског плана, где Полиција Косова има за циљ да створи безбедно и мирно окружење за све грађане Косова, пре, током и након изборног процеса", наводи се у саопштењу.

Полицијски план подразумева "гарантовање бирачког права, заштиту живота и имовине, спречавање негативних појава и криминалних радњи које би у било којој мери угрозиле безбедност, мир и стабилност, као и предузимање законских мера против незаконитих радњи и друго".

"Овим планом је предвиђено да се полиција ангажује у реализацији законских обавеза и одговорности на професионалан, транспарентан и непристрасан начин за грађане и државу, како би омогућила слободно остваривање права гласа за све учеснике на изборима", додаје се у саопштењу.

Њиме се указује да "истовремено, надлежне институције подстичу све грађане да сарађују са полицијом, тужилаштвом, ЦИК-ом и пријављују све незаконите случајеве које се односе на безбедност, изборни процес или чак ван њих".

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара