Читај ми!

Вучић о разговорима у Дохи, са емиром Катара о "Ер Србији"

Председник Србије Александар Вучић састао се у Дохи са емиром Катара шеиком Тамим бин Хамад ал-Танијем, председницом Словеније Наташом Пирц Мусар и са председником Пољске Анджејем Дудом. Имао је билатералне сусрете и са премијерком Бангладеша и председницима Малдива и Палестине.

Александар Вучић је изјавио да је имао низ билатералних сусрета, као и да је разговарао са катарским емиром о сарадњи и инвестицијама.

Како је навео, са њим је разговарао о скоријој посети Србији, инвестицијама, снабдевању храном, енергетици, а као посебну тему, рекао је, издвојио је Ер Србију.

"Оно што је најважније обавио сам значајан састанак са владаром Катара aл-Танијем и то је први билатерални састанак који је он имао са неким овде. Виђали смо се на скуповима, али то је било у пролазу", рекао је Вучић.

Истакао је да су теме разговора биле и скора узвратна посета, снабдевање храном, енергетика.

Навео је да Србија и на плану грађевинских инвестиција има пуно локација у више региона које може да понуди и да је реч о великим инвестицијама за које постоји интересовање катарске стране, а као поље сарадње навео је и инвестиције у наводњавање. 

Раније је на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav навео да га очекује успешан дан у Катару.

"Већ сам имао корисне разговоре са председницом Словеније и председником Пољске @president_pl. Надам се веома добрим разговорима са емиром Државе Катар шеиком Тамимом бин Хамад ал-Танијем, али и председницима и премијерима многих афричких и азијских земаља", навео је Вучић.

Вучић се састао и са председником Малдива Ибрахимом Мохамедом Солихом, којег је детаљније упознао са ситуацијом у региону Западног Балкана.

Навео је да се са председником Малдива сагласио да су "очување мира и стабилности, као и поштовање међународног права, једини прави пут за решавање свих изазова и отворених питања".

"Говорили смо и о економској сарадњи за коју и те како има простора, а договорили смо и размену посета на високом и највишем нивоу", навео је Вучић.

Он је написао и да је имао "више него срдачан сусрет са пријатељем Махмудом Абасом, председником Државе Палестине", са којим је говорио о "актуелним глобалним кретањима и питањима од интереса за наше земље".

"С посебним задовољством поздравио сам председницу Владе Народне Републике Бангладеш, шеику Хасину Вазед, изузетно храбру жену која се на свим форумима енергично бори за бољитак своје земље. Позвао сам уважену саговорницу да посети Србију, како бисмо могли да наставимо добре разговоре о потенцијалима за сарадњу", навео је Вучић.

Председник Србије учествује на Конференцији у организацији Уједињених нација, која се одржава данас и сутра у Катару.

Вучић је раније рекао да верује да ће у Катару направити добар посао за Србију.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво