Читај ми!

Седница Одбора за животну средину без кворума, тема забрана литијума

У Народној скупштини Србије почела је седница Одбора за заштиту животне средине на чијем је дневном реду Значај народне иницијативе о трајној забрани ископавања литијума и бора у Србији.

На почетку седнице, председник Одбора Александар Јовановић Ћута констатовао је да је присутно свега шест посланика, те да немају кворум за одлучивање, али да ће ипак расправљати о значају народне иницијативе о трајној забрани ископавања литијума и бора у Србији.

У раду Одбора не учествују посланици Српске напредне странке и њених коалиционих партнера, а како је пре почетка седнице Одбора на конференцији у холу рекао народни посланик СНС-а Милимир Вујадиновић, они не учествују на седници зато што за њу нису добили материјал и сматрају да о забрани ископавања литијума треба да расправља Одбор за уставна питања и законодавност.

Вујадиновић je поручио да нигде у Европи није забрањено ископавање литијума, већ да су у протекла два месеца одобрена три пројекта ископавања литијума од стране Европске уније, и то у Финској, Чешкој и Немачкој.

Јовановић је раније сазвао седницу Одбора за заштиту животне средине са једном тачком дневног реда: "Где су потписи грађана Народне иницијативе о трајној забрани ископавања литијума и бора?"

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво