Читај ми!

Петковић: Заједница српских општина неће бити невладина организација

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је, одговарајући на наводе из Приштине, поручио да Заједница српских општина није и неће бити невладина организација. Да је тако, Приштина се не би годинама свим силама напрезала да изврда своје обавезе проистекле из Првог бриселског споразума, рекао је Петковић.

Петар Петковић је у изјави за медије навео да су представници привремених институција у Приштини појачали пропагандну кампању којом намеравају да обесмисле концепт Заједнице српских општина.

Они, каже, покушавају упорно да је своде на ниво невладине организације, иако је јасно да Београд, неће ни за јоту одступити од Првог бриселског споразума и осталих аката из Дијалога који јасно дефинишу Заједницу српских општина.

"Заједница српских општина није и неће бити невладина организација, јер, да је тако, Приштина се не би годинама свим силама напрезала да изврда своје обавезе проистекле из Првог бриселског споразума", навео је Петковић.

Заједница српских општина неће, истиче, бити оно што би Бесник Бисљими или Аљбин Курти волели да буде, већ ће бити формирана према ономе што је у Бриселу потписано.

"Циљ Заједнице српских општина је да се заштити опстанак и омогући просперитет српског народа на Косову и Метохији, и разуме се да она може бити успостављена само на начин на који је дефинисана у бриселском дијалогу, дакле са суштинским овлашћењима, јер ни Београд ни Срби у покрајини не би пристали ни на шта мање од тога", наводи директор Канцеларије за КиМ.

Закључује да, што се у Приштини буду више опирали стварању услова за формирање Заједнице српских општина са свим припадајућим надлежностима, то ће одлучност Београда бити снажнија да се ово важно питање коначно реши.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се