Читај ми!

Посланици о регулаторним телима и учешћу војске у иностраним операцијама

На дневном реду Другог ванредног заседања Народне Скупштине је 26 тачака које је предложило 106 народних посланика, међу којима су извештаји о раду независних регулаторних тела и појединим међународни финансијским уговорима, као и уговори о зајму.

Скупштинској седници присуствује 168 посланика а заједнички начелни и јединствени претрес за 26 тачака, прихватило је 141 посланика.

Посланици ће расправљати и одлучивати о допунама одлуке о употреби Војске Србије у мултинационалним операцијама у иностранству, као и о извештају о спровођењу активности из Ревидираног Акционог плана за поглавље 23 - Борби против корупције.

Одлучиваће се и о годишњим извештајима за 2021. годину Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Заштитника грађана, Повереника за заштиту равноправности и Агенција за спречавање корупције.

Пред посланицима су и годишњи извештаји за 2021. Агенције за енергетику, Комисије за заштиту конкуренције, Фискалног савета, Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, те Извештај о спроведеном мониторингу за ту годину који је поднела Канцеларија за јавне набавке.

Посланици ће одлучивати и о годишњем извештају за 2021. Државне ревизорске институције, Комисије за контролу државне помоћи и Комисије за хартије од вредности, као и о кандидату за избор директора Агенције за спречавање корупције.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се