Читај ми!

Орлић и Зеленовић о позицији Србије према рату у Украјини

Навршава се годину дана од почетка рата у Украјини. О позицији Србије у конфликту и да ли ће морати да одабере страну, за РТС су говорили потпредседник Српске напредне странке и председник Скупштине Србије Владимир Орлић и председник посланичке групе "Морамо-заједно" Небојша Зеленовић.

Небојша Зеленовић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао је да Влада Србије није исправно поступила у политици према рату, те да наша земља треба да уведе санкције Русији зато што је Украјина, која је нападнута, независна држава.

"Мислимо и да сада Србија може да се одреди по конкретном принципу. То што је урадила Русија је погрешно. Србија мора да има свој став и да се придружи спољној безбедносној политици ЕУ, мора да уведе санкције јер је то у најбољем интересу наших грађана", поручује Зеленовић, додајући да је реч о вредносном питању и принципу.

Владимир Орлић, међутим, сматра да се показало да је политика коју води председник Александар Вучић према рату у Украјини најбоља за заштиту интереса наше земље.

"Наш став је јасан, садржан је у закључку Савета за националу безбедност. Лично га је у фебруару прошле године представио председник Србије", навео је Орлић.

Према његовим речима, наша земља је успела да се сачува од проблема који су богатије земље имале са између осталог намирницама и прехрамбеним производима, али и да обезбеди енергетску стабилност.

"Нико није као Србија повећавао на овакав начин и плате и пензије. Таква политика је показала резултате", наводи Орлић.

Зеленовић сматра пак да бисмо били у бољој ситуацији да смо у тренутку рата били у ЕУ, јер је у нашој земљи већа инфлација, али и да ситуацију у којој се налазимо без подршке ЕУ не бисмо превазишли. "Постоји инфлација у ЕУ, али постоји и у Србији и много је већа", каже Зеленовић.

Гостовање Владимира Орлића и Небојше Зеленовића у целости погледајте у видео-снимку на почетку текста.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво