Читај ми!

Вучић: Србија са поносом истиче пријатељство са УАЕ

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да се у оквиру радне посете Абу Дабију састао са министром спољних послова и међународне сарадње Уједињених Арапских Емирата, шеиком Абдулом бин Заједом ал Нахјаном и са њим наставио одличне разговоре започете у јануару у Београду, са посебним фокусом на још бржи развој свеобухватне и стратешке билатералне и економске сарадње две земље.

"Неизбежно, разменили смо мишљења и о најновијем развоју геополитичке ситуације и тектонским поремећајима у архитектури међународних односа, који су отворили бројне нове конфликте и донели велику неизвесност и дубоке поделе између нација и држава", навео је Вучић на Инстаграм налогу после састанка са министром УАЕ.

Истиче да су се сагласили да залагање за мир нема алтернативу у међународним односима, као и да су две земље искрено посвећене том циљу. 

Председник Србије је нагласио да у временима када се руше стара и стварају нова савезништва, Србија са поносом истиче пријатељство са УАЕ, као једним од главних фактора мира, не само на Блиском истоку, већ и на далеко ширем плану.

"Хвала вам још једном на чврстом и искреном партнерству, драги пријатељи из УАЕ", навео је председник Вучић.

Током посете, Вучић се претходно састао и са председником УАЕ, шеиком Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном, са којим је разговарао о геополитичкој ситуацији и унапређењу односа и сарадње две земље.

Председник Вучић најавио је у Абу Дабију да ћемо у року од 48 сати потписати први уговор са УАЕ о куповини њихових дронова-самоубица, који ће веома брзо стићи у Србију. 

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара