Читај ми!

Вучић на Минхенској конференцији о безбедности

У Минхену почиње 59. Минхенска безбедносна конференција (МСЦ), на којој ће учествовати велики број високих међународних званичника, шефова држава и влада, министара, представника међународних организација и цивилног друштва, као и председник Србије Александар Вучић.

Током три дана конференције у хотелу Бајеришер Хоф у Минхену, учесници ће разговарати и највећим изазовима спољне и безбедносне политике, посебно у светлу руске инвазије на Украјину.

"Кључна тема овогодишње безбедносне конференције биће инвазија Русије на Украјину, као прекретница у глобалној политици и највећи европски безбедносни изазов, као и остала питања", саопштили су организатори.

Конференцији присуствује и председник Србије Александар Вучић.

Он ће, како је најављено, имати низ билатералних сусрета са светским званичницима, међу којима су државни секретар Сједињених Америчких Држава Ентони Блинкен, министар спољних послова Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Џејмс Клеверли, председник грчке владе Кирјакос Мицотакис и високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ.

Током боравка у Минхену, планиран је и сусрет Вучића са председником Републике Француске Емануелом Макроном и канцеларом Савезне Републике Немачке Олафом Шолцом.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво