Читај ми!

Гашић: Полиција ће заштитити уставни поредак и безбедност грађана

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић изјавио је да Министарство унутрашњих послова неће дозволити ни насилним појединцима ни групама да угрожавају уставни поредак Републике Србије, безбедност, мир и сигурност свих њених грађана.

"Српска полиција је спремна да, у сваком тренутку, брзо и одговорно реагује на сваки покушај екстремиста да руше Србију хистеријом и насиљем и да наоружани ходају улицама наше земље", рекао је министар Братислав Гашић у изјави достављеној медијима.

Група грађана незадовољна политиком власти према Косову и Метохији протестовала је јуче испред зграде Председништва.

Министар Гашић је нагласио да ће се "свако ко покуша да своје нечасне мотиве и циљеве спроведе претњама, насиљем, оружјем суочити са одлучним и непоколебљивим одговором Министарства унутрашњих послова".

"Грађани треба да буду сигурни у снагу, спремност и одлучност своје полиције за очување њихове безбедности", рекао је Гашић.

Поводом протеста испред Председништва, огласила се претходно министарка правде Маја Поповић, која је изјавила да ће сви они који су јуче позивали на насилну промену уставног уређења и вршили друга кривична дела и прекршаје, бити адекватно процесуирани у складу са законима Републике Србије.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво