Читај ми!

Министарка правде о протесту испред Председништва: Ниједна екстремистичка група није јача од државе

Министарка правде Маја Поповић изјавила је поводом протеста испред Председништва да сви они који су јуче позивали на насилну промену уставног уређења и вршили друга кривична дела и прекршаје, биће адекватно процесуирани у складу са законима Републике Србије.

Маја Поповић истиче поводом "јучерашњих насилних догађаја, који су се одиграли на протесту испред Председништва, да су екстремистичке групе на скупу, позивањем и подстицањем да се силом промени уставно уређење и свргну највиши државни органи и представници тих органа, покушале да дестабилизују нашу земљу".

"Република Србија је јака и стабилна држава, способна да спречи сваки екстремизам и сачува свој интегритет и уставни поредак. Надлежни органи одлучно, ефикасно и одговорно раде свој посао, како би заштитили мир и сигурност грађана", истиче Поповићева, саопштило је Министарство правде.

Сви они који су, указује, позивали на насилну промену уставног уређења и вршили друга кривична дела и прекршаје, биће адекватно процесуирани у складу са законима Републике Србије.

"Ниједна екстремистичка група, без обзира на помоћ из иностранства, није јача од државе", поручила је Поповићева.

Поводом протеста испред Председништва, огласио се министар унутрашњих послова Братислав Гашић који је рекао да МУП неће дозволити ни насилним појединцима ни групама да угрожавају уставни поредак Републике Србије, безбедност, мир и сигурност свих њених грађана.  

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара