Читај ми!

Саучешће Вучића и Брнабићеве због земљотреса у Турској: Спремни смо да понудимо сву неопходну помоћ

Председник Србије Александар Вучић изразио је саучешће поводом разорног земљотреса који је рано јутрос погодио Турску. Саучешће су упутили и председница Владе Ана Брнабић, министар Един Ђерлек и градоначелници Београда и Новог Пазара, Александар Шапић и Нихат Бишевац.

Александар Вучић је, у објави на Твитеру, навео да изражава саучешће породицама настрадалих, народу Турске и председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану, а повређенима у разорном земљотресу који је јутрос погодио Турску пожелео брз опоравак.

"Србија је уз вас у овим тешким тренуцима, спремна да понуди сву неопходну помоћ", поручио је председник Србије у објави на Твитеру.

Саучешће је током гостовања на РТС-у изразила и председница Владе Ана Брнабић, истичући да је Турску и Сирију задесила велика трагедија.

"Шта год ми можемо да помогнемо, увек смо ту у таквим ситуацијама", рекла је за РТС Ана Брнабић и навела да ће се овим поводом и председник Србије Александар Вучић чути са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом.

Министар задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек упутио је телеграм саучешћа званичницима Турске и Сирије, као и породицама страдалих и грађана поводом разорног земљотреса који је данас погодио ове две земље.

"Нашим турским и сиријским пријатељима, желим да изразим дубоко саучешће због губитка великог броја живота у тешкој природној непогоди. Србија ће, као и увек, бити уз своје пријатеље и пружити сву неопходну помоћ како би се ова катастрофа пребродила што је пре могуће и уз најмању штету", наводи се у телеграму, саопштено је из министарства. 

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић амбасадору Републике Турске Хамију Аксоју изразио је најдубље саучешће због жртава разорног земљотреса који је рано јутрос погодио ову земљу и нагласио да ће Република Србија Републици Турској послати два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина.

На састанку са амбасадором Републике Турске, министар Гашић истакао је да ће Министарство унутрашњих послова пружити сву неопходну помоћ и поручио да је Србија уз турски народ у овим тешким тренуцима.

"Министарство унутрашњих послова, по налогу председника Републике Србије Александра Вучића, шаље у Републику Турску два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина, Сектора за ванредне ситуације", казао је министар Гашић.

Амбасадор Аксој нагласио је да је Србија још једном потврдила да је прави пријатељ Турске и захвалио јој се на брзој помоћи. 

Саучешће је амбасадору Турске упутио и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

"Веома ме је потресла вест о катастрофалном земљотресу који је задесио југ Турске, у којем је страдао велики број људи. Грађани Новог Пазара најискреније жале и деле тугу са породицама страдалих и братским народом Турске. Желим Вам мир и снагу у овим тешким временима. Нека Аллах подари рахмет страдалима", навео је Бишевац.

Градоначелник Београда Александар Шапић упутио је у име Града Београда и у лично име саучешће породицама страдалих у снажном земљотресу који је погодио Турску рано јутрос, са епицентром недалеко од града Газијантепа и истакао да је Београд спреман да помогне у отклањању последица.

"Нажалост, уместо да 21. фебруара у радости дочекамо делегацију Газијантепа и потпишемо претходно договорени споразум о братимљењу наших градова, данас гледамо страшне слике људи заробљених под рушевинама и њихове уништене домове. Веома нас је потресла несрећа која вам се догодила. Наше мисли су са становницима градова погођених земљотресом", навео је градоначелник, саопштио је градски Секретаријат за инфомрисање.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се