Читај ми!

Вучић разговарао с Билчиком и Немецом о напретку Србије у евроинтеграцијама

Председник Србије Александар Вучић разговарао је у Београду о напретку Србије у евроинтеграцијама с известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком и чланом Делегације парламентарног Одбора за стабилизацију и придруживање ЕУ - Србије Матјажом Немецом.

Председник Александар Вучић примио је известиоца Европског парламента за Србију Владимира Билчика и члана Делегације парламентарног Одбора за стабилизацију и придруживање ЕУСрбије Матјажа Немеца, са којима је разговарао о европским интеграцијама наше земље, Нацрту извештаја Европског парламента о Србији, Међустраначком дијалогу и актуелној ситуацији.

Европски парламентарци су разговарали о нивоу усклађености Србије са заједничком спољном и безбедносном политиком ЕУ, посебно због неусклађивања са рестриктивним мерама ЕУ према Руској Федерацији, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

Такође су изразили забринутост због опадајуће јавне подршке чланству Србије у ЕУ и инвестиција Русије и Кине у Србији, али и изнели критику због стагнације у области слободе изражавања.

Председник Вучић пажљиво је саслушао известиоца Европског парламента за Србију Владимира Билчика и члана Делегације парламентарног Одбора за стабилизацију и придруживање ЕУ-Србије Матјажа Немеца и одговорио на њихове тврдње. 

"Искрена размена мишљења са Владимиром Билчиком и Матјажом Немецом о даљем напретку Србије у процесу евроинтеграција", написао је Вучић на Инстаграму.

Премијерка Ана Брнабић истакла је у разговору с делегацијом Европског парламента, да се Нацрт резолуције, као и недавно усвојена резолуција ЕУ не заснивају на чињеницама и умањују значај онога што је заиста урађено у Србији, али да, и поред садржаја тих докумената, чланство Србије у ЕУ остаје наш кључни приоритет.

У Скупштини Србије одржан је састанак посланика свих посланичких група са известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком и посредником Европског парламента за дијалог са Народном скупштином Матјажом Немецом.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво